hvac.hr - grijanje , ventilacija , klimatizacija , plin

+385 99 4343434info@hvac.hr

Ponuda podno grijanje za prostor od 50 m2

Kratak opis

Preuzmi ponudu : ovdje Podno grijanje nevidljiv je izvor topline bez cijevi i radijatora. Nije potrebno održavanje i nečujan je. Štoviše, ne stvara prašinu i odgovara zdravstvenim uvjetima. Ne ograničava vas u...

Stara cijena 20.428,25 Kn

Cijena 19.406,84 Kn

Šifra artikla: PODNO75-1862

Jedinica mjere: komplet

Stanje na skladištu: 10

Preuzmi ponudu : ovdjePodno grijanje nevidljiv je izvor topline bez cijevi i radijatora. Nije potrebno održavanje i nečujan je. Štoviše, ne stvara prašinu i odgovara zdravstvenim uvjetima. Ne ograničava vas u dekoraciji interijera. Okomito i vodoravno širenje topline idealno je i nema hladnog zraka uzduž podne površine. Toplina se širi u obliku zračenja, što je i najprirodniji način grijanja.

Način na koji funckionira sustav podnog grijanja je sličan kao i kod radijatorskog grijanja. Kod podnog grijanja je potrebna manja temperatura vode jer se toplina podiže prema gore i tako se dobiva bolja raspodjela topline nego kod radijatorskog grijanja!
Podno grijanje je ekonomično i štedljivo jer treba manje energije za zagrijavanje prostora.

Temperatura vode za podno grijanje treba biti zagrijana do 30°C, dok je kod klasičnog centralnog grijanja za postizanje iste temperature u takvom prostoru potrebno dvostruko više energije i potrebno je vodu zagrijati na temperaturu najmanje od 60°C.

Kod podnog grijanja najtopliji dio je pod i njegova maksimalna temperatura ne smije prelaziti 24°C pa bi tako temperatura oko glave trebala biti 20°C, a na vrhu prostorije 16°C.

Kod radijatorskog grijanja je najtopliji dio pri vrhu prostorije gdje je temperatura 24°C, a na podu je 16°C.

Podno


Trenutno nema komentara za ovaj proizvod. Budite prvi koji će komentirati!
Da bi napisali svoje mišljenje o ovom proizvodu potrebno je imati aktivan račun na našim stranicama!
Možete se registrirati kao novi korisnik ili prijaviti kao već postojeći.